Tripeaks Patience

Ben je bekend met tripeaks patience? Het is een andere versie van het bekende patiencespel. Door Golf en Piramide patiencespellen te combineren, creëert dit spel zonder twijfel een uitdaging voor fanatieke fans van patiencespellen. Als je bereid bent om dit spel te starten maar nog niet zeker weet hoe de regels in elkaar steken, dan is deze pagina voor jou.

Kennismaking met Tripeaks Patience

Tripeaks patience is een snel kaartspel, net als Golf. Het is echter niet zo mechanisch als Golf. Dit spel legt meer nadruk op visie en denken om het hoofddoel van het spel te bereiken.

Zoals de naam al aangeeft, heeft tripeaks patience 3 pieken van kaarten die elkaar overlappen aan de onderkant. Om dit spel te winnen, moet je alle pieken afbreken door de kaarten te verwijderen, te beginnen vanaf de onderkant naar elke piek toe. De kaarten op het tableau worden naar de aflegstapel gestuurd.

Hoe speel je Tripeaks Patience?

Bij het starten van het tripeaks patience spel, vind je een enkele aflegstapel als de plek om de verwijderde kaart van het bouwen naartoe te sturen. De regel om de kaarten in de aflegstapel te plaatsen is eenvoudig. Je mag een kaart daarheen overbrengen zolang de kaart de dalende of stijgende volgorde volgt van de beschikbare kaart op de aflegstapel. Dezelfde kleur is niet vereist.

Bijvoorbeeld, als de bovenste kaart op de aflegstapel een 5 is, dan kun je een andere kaart van 4 of 6 erop leggen zonder rekening te houden met de kleur. Wat betreft de heren, de dalende en stijgende niveaus zullen de vrouwen en azen zijn. De regel geldt ook voor de azen. Als je vastzit en er geen kaarten meer naar de aflegstapel kunnen worden gestuurd, dan kun je op de voorraadkaart klikken voor hulp. Als er niets meer op de voorraadkaart staat, is je spel voorbij. Het is een uitdagend spel, nietwaar?

Variaties van Tripeaks Patience

Er zijn twee variaties in dit spel die de moeilijkheidsgraad vertegenwoordigen. De makkelijke modus is kaarten met de afbeelding naar boven. Je hebt alle kaarten op het tableau met de afbeelding naar boven tijdens het spel. Ondertussen is de moeilijke modus kaarten met de afbeelding naar beneden. Je ziet geen kaarten geopend in het spel. Daarom zul je hard moeten werken om je geheugen en visie te gebruiken om de hoogste score in dit spel te behalen.

Patience heeft vele variaties voor zijn fans. Dit spel is er een die je dorst naar uitdagingen kan stillen. Vergeet niet om je tijd optimaal te gebruiken, want er is een bonus als je snel deze tripeaks patience kunt winnen.

Back to Top