Pyramid Patience

Je kunt verschillende kaartspellen spelen en een daarvan is Pyramid Patience. Dit is ook een leuk kaartspel om te spelen, net als Freecell Patience. Het verschil is dat je het tableau of het dek moet beheren in de vorm van een piramide in plaats van een rechte lijn. Lees hieronder de details voordat je dit kaartspel gaat spelen.

Over Pyramid Patience

Pyramid Patience is een kaartspel waarbij de speler een piramide van 28 kaarten opzet. Het doel is om alle kaarten van de piramide te verwijderen. De manier om de kaarten te verwijderen is door een paar kaarten te verwijderen die een waarde van 13 hebben. Bijvoorbeeld, je kunt een 8-hartenkaart en een 5-hartenkaart verwijderen omdat het totaal 13 is. Als er geen kaart is om van de piramide te verwijderen, kun je één kaart van het gesloten kaartspel openen en het paar vinden.

Hoe speel je Pyramid Patience?

Dit kaartspel maakt gebruik van een standaard kaartspel van 52 kaarten. Nadat je de kaarten hebt gemengd, kun je een piramide maken van de kaarten. Begin door één kaart als de top van de piramide te openen. Open nog twee kaarten en plaats ze onder de eerste kaart en ga zo door, totdat je een piramide ziet. De piramide gebruikt slechts 28 kaarten. Leg de rest van de kaarten dichtbij omdat je ze nog steeds gebruikt. Ten tweede, zoek een paar kaarten waarvan de waarde 13 is uit de eerste rij. Ten derde, verwijder de kaarten en zoek andere kaarten met dezelfde waarde en blijf dit doen totdat alle kaarten zijn verwijderd. Als je de kaarten niet op de piramide kunt vinden, open dan de rest van de kaarten op het gesloten kaartspel.

De Regels van Pyramid Patience

Je moet de regel begrijpen voordat je Pyramid Patience gaat spelen. De regel gaat over de waarde van de kaarten. Het nummer op de kaarten is de waarde van de kaart zelf. Dus, hoe zit het met een specifieke kaart zoals Aas, Koning, Koningin en Boer? De waarde van Aas is 1, terwijl de waarde van Boer 11 is en Koningin 12. De Koning kaart heeft een waarde van 13. Bovendien, als je het gesloten kaartspel opent en je vindt een paar kaarten met de waarde van 13, dan kun je deze ook verwijderen. Je kunt alleen de open kaarten verwijderen. Als de kaarten gesloten zijn door andere kaarten, betekent dit dat je ze nog niet kunt verwijderen, ook al vind je het paar.

De Manier om te Winnen bij Pyramid Patience

Je moet alle kaarten verwijderen, zowel van het piramide-patience-kaartspel als van het gesloten kaartspel. Als je dit kunt doen, win je het spel. Als er geen ander paar kaarten is dat je kunt verwijderen, kun je het spel opnieuw starten en verlies je.

Back to Top