Spider Solitaire (Patience)

Wie kent er nu geen spider patience? Dit spel heeft wereldwijd enorme fans. Van tieners tot volwassenen, maar weinigen kiezen ervoor om dit patiencespel niet te spelen. Geduld is de sleutel tot het winnen van het spel. Er zijn echter nog andere dingen die je moet weten om de hoogste punten te behalen. Bekijk hieronder de details.

Kennismaking met Spider Solitaire Patience

Spider is een van de vele versies van patiencespellen. Het belangrijkste doel van het spel is om een rij van 13 kaarten van een kleur te rangschikken, van koning tot aas, met de koning bovenop de stapel. Met andere woorden, dit spel vereist dat je de 13 kaarten van een kleur verzamelt.

Spider patience bestaat uit 2 pakken kaarten. Daarom heb je in één spel in totaal 104 kaarten. Omdat er 4 kleuren zijn in een standaard pak, moet je dus 8 kleuren verzamelen om te winnen en het spel te beëindigen. De naam 'spider' die aan het spel is gegeven, is gebaseerd op deze aantallen kleuren.

Hoe speel je Spider Solitaire Patience?

Wanneer je dit spider patience spel voor het eerst opent, krijg je 10 stapels kaarten, bestaande uit 5 kaarten in elke stapel. Vier kaarten in elke stapel worden met de afbeelding naar beneden gelegd, terwijl de bovenste kaarten open liggen en met de afbeelding naar boven. Deze openliggende kaarten kunnen worden verplaatst samen met alle openliggende kaarten eronder in de oplopende volgorde en kleur.

Je kunt de reeks van de openliggende kaarten onderbreken. Bijvoorbeeld, als je een stapel kaarten hebt bestaande uit 3, 4, 5 en 6, kun je alleen de kaarten van 5 naar 3 als een geheel verplaatsen naar andere stapels indien nodig. Je kunt echter geen 6 verplaatsen zonder 3, 4 en 5 te verwijderen. Als je alle openliggende kaarten van 6 naar 3 wilt verwijderen, wordt de kaart met de afbeelding naar beneden automatisch geopend en beschikbaar om te gebruiken.

De verplaatsbare kaarten kunnen worden geplaatst op de beschikbare ruimte of op de hogere rang van kaarten van de onderste eenheid, ongeacht de kleur of het symbool. Als je bijvoorbeeld een eenheid kaarten hebt met een boer als onderste kaart, dan kun je de eenheid naar een willekeurige vrouw verplaatsen. De koning kan echter alleen naar de beschikbare ruimte worden verplaatst. Als er geen mogelijkheid meer is om te verplaatsen, kun je een nieuwe rij van tien openliggende kaarten behandelen. Om dit te doen, moet je echter alle beschikbare ruimtes vullen. Probeer het spel niet te snel te blokkeren door kaarten van dezelfde kleur te verzamelen waar mogelijk.

Variëteiten van Spider Patience

Spider solitaire patience heeft verschillende moeilijkheidsgraden, variërend van makkelijk tot moeilijk. Hoe hoger het niveau dat je speelt, hoe meer punten je kunt verdienen in het spel. Op een makkelijk niveau zijn alle kaarten schoppen. Op een gemiddeld niveau worden twee kleuren (schoppen en harten) gespeeld. Ondertussen zijn bij het moeilijkste niveau vier kleuren betrokken uit twee kaartspellen.

Je kunt de tijd vergeten terwijl je dit spel speelt. Omdat er een duidelijk doel is in dit spel, kan iedereen gemakkelijk meedoen aan de opwinding. Echter, om de beste uitdaging te vinden in spider patience, moet je naar het moeilijkste niveau gaan.

Back to Top